Modette

From Athens to Mykonos ending up in London..
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Hej fina. I skrivande stund så ligger jag nerbäddad på söder. Jag och två vänner som jag även kan kalla för mina kollegor ska hoppa in i en taxi vid 04.25 tiden och åka ut mot Arlanda! Världens bästa jobb tar med oss ner till Grekland för ett par dagar..
 
Vi börjar i Athen, får några dagar på Mykonos innan det är dags för mig att flyga till London och fira min bästa vän. Jag är överlycklig över att ha "vunnit" några extra soldagar i år, bara sådär! Sommaren får fortsätta hos mig ett litet tag till... 
Doftgarderob

Din "osynlliga" garderob som säger minst lika mycket om dig som kläderna du bär.
 
Har du en doftgarderob? Vet du vad detta innebär? Jag tänker att jag gärna guidar dig lite granna i detta då jag och Tilde talar om just detta i vår senaste podd. Jag själv fullkomligt ÄLSKAR det här ämnet. Trotts min unga ålder på blott 16 år började jag investera i det här kring riktiga kvalitétsparfymer och var redan då medveten om vad doftsinnet gör för oss. En del utav min "första riktiga lön" spenderade jag på NK i Göteborg och jag inhandlade min allra första flaska av Viktor och Rolfs då - nysläppta doft "Flowerbomb". Den har sedan dess alltid funnits i min doftgarderob och är vad man kan kalla; Min signatur doft. 
 
Men varför ska man ha fler än en doft? Jo, olika tillfällen passar olika parfymer. Tänk dig själv hur du trivs bäst att dofta på dagen och hur detta kan skilja sig till hur du vill dofta på kvällen! Du kan nämligen framhäva känslan i din "vanliga" garderob dvs din outfit enkelt med att para ihop den med en härlig parfym. Genialiskt om du frågar mig! 

Vårat doftsinne är såpass känsligt att olika dofter tar oss tillbaka till minnen otroligt fort, så bara genom att känna en parfym kan det få dig att minnas den där härliga sommaren, utlandssemetern, den där dejten eller ett annat specifikt minne.. Precis som jag beskriver i mitt senatse inlägg..
 
Men vilka parfymer ska du välja mellan? Vad är rätt eller finns det några fel? Ja, mitt bästa tips är att aldrig köpa parfymer på ren impuls. De doftar nämligen olika på olika hud. Parfymer går dessutom igenom olika "faser" och doftar olika beroende på hur länge den suttit på kroppen. Du har kanske hört talas om både toppnoter och basnoter.. Det är dock ingenting jag djupdyker om i detta inlägg. För att veta mer om just doftgarderober så kan du alltid lyssna på andra halvan av det här avsnittet i podden för att få ett mer hum om det här! 

Stor kram, Jamie

___________________

Bilden ovan visar min signatur doft, mitt nästa köp och en riktig dyrgrip men oj så gärna jag vill ha den varma rökiga doften i min så kallade doftgarderob nu i höst.. Vilka är dina parfym favoriter? <3
Canadian Tuxedo doftandes av Diesel Green

Me - in a Canadian tuxedo. Also known as denim on denim <3 


En utav mina absoluta favorit outfits. Jag kan ha nämnt det förr men jag kan garantera att det inte går att nämna för många gånger. Ni ser ju! Tänk alla oändliga olika tvättar som finns i denna tidlösa, enligt mig, grymma outfit.. 

Pratar man doftgarderob (är det någon utav mina följare som har en sådan och har koll på det här? Annars får jag ta upp det i ett annat inlägg P R O N T O känner jag!) så doftar jag Diesel Green här. Du finner basnoter som mysk, vanilj, sandelträ, mellannoter i kryddnejlika, apelsinblomster och toppnoter som ingefära och lime. Jag fullkomlig älskar den där lite mer unisex touchen av vardagsparfymer och just denna är min signatur denim on denim doft! 

Är det någon som springer på en sådan flaska får man gärna hojta till! Detta är en gammal goding som verkar ha försvunnit från de flesta ställen och jag behöver den forever in my life. Den skänker en hel del goda minnen från de ljusa stunderna i min uppväxt. Tankarna går direkt till framsätet i en bil, sjungandes i kör för full hals med min mor iklädd just en jeansjacka medans solen skiner in genom bilfönstret..  
 
Vad är bättre än Vintage-älsklingar? <3 Väskan är en Dior och resten utav hela outfiten hittar du på Gina Tricot. 
 
Visst är det lustigt med att dotfer kan få en att vandra tillbaka ner på the memory lane så enkelt? Att ett utav våra sinnen kan få minnet att spela upp korta scenarion, kasta oss tillbaka i tiden och ge oss en filmsekvens som om vi faktiskt befann oss just där, just nu, bara genom att sluta ögonen. Både på gott och ont förstås. Just det här minnet, för min egen del är jag bara glad att få bli påmind utav att det fanns en hel del fint och en hel del ljusa små stunder i min uppväxt även om det mesta känns som ett mörker eller en enda tjock dimma. Som den där bilfädren jag beskrev. Det var mellan Gällstad och Borås där det doftade just Diesel Green, jeansjackan som jag älskade så innerligt bars av min mor och vi sjöng Haddaway - What is love? för allt i världen. Ingen av oss har direkt någon vidare sångröst, tro mig, men det stoppade aldrig oss. Där och då var det bara jag och hon mot världen.. Även om det bara var för några mil.. 

Minnet skänker mig värme på ett sätt och jag känner att där och då var jag så otroligt närvarande. Vilket är belöningen till att jag minns det så väl trotts att jag inte ens kan datera det. <3 Det är också en påminnelse till mig själv idag - njut av nuet. Du vill minnas livet samt människorna du har runt om dig med värme.. Kram Jamie