Modette

5 snabba karriärstips!

Jag delar med mig utav 5 snabba karriärstips! 

 
Tips på succé och hur man lyckas ta sig framåt mot sina drömmar. 
Viktigaste av allt enligt mig - ha alltid nära till ett leende! 


Kom också ihåg att tro på dig själv.
Dåligt självförtorende? "Fake it til´you make it" made me make it this far.. 
 
Hej bästa! Jag tänkte att jag ska dela med mig utav 5 snabba, enligt mig logiska tips för att haffa drömjobbet, nå dina mål eller för att skapa nya kontakter! Detta efter att jag länge funderat på att skriva ett inlägg om "hur man blir butikschef" men tänker att detta känns vassare. Dessa tips går att applicera på en massvis av situationer eller andra arbetsroller där ute och kanske sitter du och finular på en ny tjänst till vintern? So - from me to you; 

1. Var glad! Positiva och utåtriktade personer skapar en hel del kontakter. Man sticker ut från mängden och man lämnar kvar en härlig känsla efter mötet! Var dock alltid dig själv och jag varnar för överdrift. Oäkta leenden, falska påhitt om en själv eller liknanade kommer kännas av eller komma fram. Always be you and have a smile as your accessorie, it´s our most beautiful thing we got <3 Det räcker långt.
 
2. Våga fråga. Allt och alla. Du har ingen aning om vem du kommer att stöta på eller vem du står och pratar med om du inte frågar en massa. Att visa intresse är ett superenkelt och viktigt move som kan skapa en hel del betydelse för framtiden. Du kanske står och pratar med din blivande chef i framtiden. Se bara på min och Carros resa. Vi lärde känna varandra för flera år sedan och det hela började med att jag frågade henne och min vän  Angelica som är vår Art Director idag (som i stort sett var de enda jämngamla på den träningsresan vi befann oss på i Portugal) om jag fick följa med dem och fota bloggbilder.. 

3. Följ upp och fråga igen! Kände du att du fick kontakt med en superhärlig/framgångsrik/intelligent människa som du vill lära dig mer av, jobba för eller vad som - fråga då igen om att ses/boka möte/eller hur det går. Tiden passerar och saker och ting händer - möjligheterna kanske finns Nu, trotts att dem inte fanns i första början.
I samband med min och Carros vänskap, så har jag alltid frågat, hejjat och peppat om hennes utveckling i företaget. Nu några få år senare så expanderades hennes företag och jag fick en plats på världens bästa bolag! 
 
4. Berätta vad du vill.. Till allt och alla! Ju mer du berättar om vad dina framtidsvisioner är för andra människor, desto mer kommer du undermedvetet att jobba för det och jobba i rätt riktning. Du kommer också så en hel del frön för människorna runt om dig.. Som jag hade lyckats göra med Angelica på en lunch. Jag erbjöd mig för att hjälpa till vid behov, talade om hur mycket jag gärna hjälpte till/jobbade för och med Carro. Tack vare det så fanns jag på tal, några månader senare då Angelica kom ihåg just denna lunchen!
 
5. Ge aldrig, aldrig upp! Vare sig innan, eller under pågående succé! Finns inte jobbet som du vill ha idag? Vem vet om de ges möjligheter längre fram? Har du lyckats knipa åt dig drömjobbet och de har vart en tuff period/uppförsbacke eller liknande under pågående drömscenario - håll ut. De gäller att fortsätta kämpa, du kommer komma upp på toppen och få en belöning av den vackra vyn som bergstoppen ger dig! I stort sett ingenting är easy-breezy som inte har krävt en hel del svett.. Du utvecklas i din nya roll/position och det ger växtvärk och detta är endast något positivt. Kom ihåg; Du är grym och heja dig!! 

xo, Jamie
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress