Modette

Kan det bli naknare än såhär?


Älskade poddis <3 Vilken jäkla resa du än så länge har fått mig att uppleva! Tillsammans med grymma Tilde har vi nu hunnit riva av hela femton avsnitt. Jag undrar; kan det bli naknare än såhär? Jag vill visa min uppskattning och kärlek till alla er som lyssnar varje vecka! Till alla er som delar med er av era egna historier och öppnar upp. Till er som ständigt hejjar och bara är SÅ JÄKLA AMAZING! Ni är så jäkla bra. 

Babblarna bakom Babbel på Banérgatan <3 

Detta nya forum, ett frispråkigt forum där en fyrtio minuters till en timmes babbel kan vända från högt till lågt till svimmlande höjder. Aldrig har jag varit så nervös men ack så stark i något jag jobbat med. Bloggen är en del av min identitet, då skrivandet är mer än min passion och i dagsläget har jag inte fått utrymme till att frigöra min kärlek över tagentbordet. Istället har jag hunnit babbla om det i ljudformat, där redigerande eller sudda ut texter och börja om inte riktigt fungerar på samma sätt. Utan där kommer det helt ofiltrerat och utan förvarning så får man ta del av de mest härliga "hänget" (för de är så vi upplever podden, ett skönt häng till den som vill ha lite sällskap) och rätt vad det är så får ni inblick i mitt liv och vad jag varit med om. Aldrig tidigare berättade historier, eller som aldrig någonsin varit nedskrivet finns helt plöstligt där ute. I ljudvågorna som strömmar in i dina hörlurar.. 

Med tanke på mina visioner i livet så är det här väl bara en uppvärmning. Det är så häftigt men otroligt skrämmande på en och samma gång. Men inte en sekund tvekar jag. Att babbla ihop med min poddpartner Tilde har blivit en otrolig tillgång i mitt liv. Hon är så jäkla ball med sitt juristande, våghalsiga satsningar på karriären och att hon låter mig visa världen det jag brinner för.. Alla skratt och härligheter jag får uppleva tillsammans med dig varje vecka är grädde på moset ska du veta! 

Mitt mest sårbara men ack så viktiga avsnitt hittar ni här; `KLICK`  
Avsnittet som inläggets rubrik fick sitt liv ifrån. I ca mitten av avsnittet delar jag med mig utav en "naken in på bara själen" historia från en del av livet jag upplevt.. 
 
<3 Poddis. I love you.
Förresten! Tips på något ämne ni vill vi ska ta upp framöver?
Släng iväg en kommentar, ett DM på Insta eller vad som. Puss, Jamie
5 snabba karriärstips!

Jag delar med mig utav 5 snabba karriärstips! 

 
Tips på succé och hur man lyckas ta sig framåt mot sina drömmar. 
Viktigaste av allt enligt mig - ha alltid nära till ett leende! 


Kom också ihåg att tro på dig själv.
Dåligt självförtorende? "Fake it til´you make it" made me make it this far.. 
 
Hej bästa! Jag tänkte att jag ska dela med mig utav 5 snabba, enligt mig logiska tips för att haffa drömjobbet, nå dina mål eller för att skapa nya kontakter! Detta efter att jag länge funderat på att skriva ett inlägg om "hur man blir butikschef" men tänker att detta känns vassare. Dessa tips går att applicera på en massvis av situationer eller andra arbetsroller där ute och kanske sitter du och finular på en ny tjänst till vintern? So - from me to you; 

1. Var glad! Positiva och utåtriktade personer skapar en hel del kontakter. Man sticker ut från mängden och man lämnar kvar en härlig känsla efter mötet! Var dock alltid dig själv och jag varnar för överdrift. Oäkta leenden, falska påhitt om en själv eller liknanade kommer kännas av eller komma fram. Always be you and have a smile as your accessorie, it´s our most beautiful thing we got <3 Det räcker långt.
 
2. Våga fråga. Allt och alla. Du har ingen aning om vem du kommer att stöta på eller vem du står och pratar med om du inte frågar en massa. Att visa intresse är ett superenkelt och viktigt move som kan skapa en hel del betydelse för framtiden. Du kanske står och pratar med din blivande chef i framtiden. Se bara på min och Carros resa. Vi lärde känna varandra för flera år sedan och det hela började med att jag frågade henne och min vän  Angelica som är vår Art Director idag (som i stort sett var de enda jämngamla på den träningsresan vi befann oss på i Portugal) om jag fick följa med dem och fota bloggbilder.. 

3. Följ upp och fråga igen! Kände du att du fick kontakt med en superhärlig/framgångsrik/intelligent människa som du vill lära dig mer av, jobba för eller vad som - fråga då igen om att ses/boka möte/eller hur det går. Tiden passerar och saker och ting händer - möjligheterna kanske finns Nu, trotts att dem inte fanns i första början.
I samband med min och Carros vänskap, så har jag alltid frågat, hejjat och peppat om hennes utveckling i företaget. Nu några få år senare så expanderades hennes företag och jag fick en plats på världens bästa bolag! 
 
4. Berätta vad du vill.. Till allt och alla! Ju mer du berättar om vad dina framtidsvisioner är för andra människor, desto mer kommer du undermedvetet att jobba för det och jobba i rätt riktning. Du kommer också så en hel del frön för människorna runt om dig.. Som jag hade lyckats göra med Angelica på en lunch. Jag erbjöd mig för att hjälpa till vid behov, talade om hur mycket jag gärna hjälpte till/jobbade för och med Carro. Tack vare det så fanns jag på tal, några månader senare då Angelica kom ihåg just denna lunchen!
 
5. Ge aldrig, aldrig upp! Vare sig innan, eller under pågående succé! Finns inte jobbet som du vill ha idag? Vem vet om de ges möjligheter längre fram? Har du lyckats knipa åt dig drömjobbet och de har vart en tuff period/uppförsbacke eller liknande under pågående drömscenario - håll ut. De gäller att fortsätta kämpa, du kommer komma upp på toppen och få en belöning av den vackra vyn som bergstoppen ger dig! I stort sett ingenting är easy-breezy som inte har krävt en hel del svett.. Du utvecklas i din nya roll/position och det ger växtvärk och detta är endast något positivt. Kom ihåg; Du är grym och heja dig!! 

xo, Jamie
Jag lever mitt liv, för att kunna ge till andra..

Kroppspositivism, resande och snygga outfits i all ära. Men varför gör jag det här?
Varför lever jag ett liv på sociala medier och varför väljer jag att blogga?

 
Det är nämligen så att jag lever ett liv, som jag varje dag väljer att leva. Trotts en inre kamp sedan så länge jag kan minnas. Jag har under mina senare år i livet lyckats förstå att jag besitter en otrolig styrka som i mina visioner kommer att kunna inspirera andra till att välja samma väg. Att kunna motivera de som är påväg att ge upp eller för dem som inte har andra förebilder eller bara behöver en påminnelse.
Jag lever mitt liv, för att kunna ge till andra – det jag själv saknade när jag växte upp. En förebild som pratar, lyfter upp och luftar en hel del tuffa ämnen. I bloggen har jag inte alltid skrivit ner mina starkaste historier. Tidigare har det absolut berott på rädsla över att bli dömd, utfryst, negativt bemött eller att få någon annan negativ följd. I detta nu har det handlat om min ork, då jag har satt mig själv i ett annat rum – ett prestationsbaserat och jobbrelaterat rum som krävt all min tid och lite till. Men detta tillstånd är inte permanent utan jag ser att friheten till mitt skrivande kommer komma tillbaka.. 

Jag har dock valt att vid två olika tillfällen på senare tid valt att lyfta några av mina händelser som jag innerligt hoppas kan ge hopp, förståelse till omvärlden och kanske styrka till de som gått/går igenom liknande. Detta utrymme och dessa tillfällen har jag fått chansen att ge i min & Tildes kära podd. Det ena avsnittet är i avsnitt 6 ”Från resmål till PTSD” och nästa del kommer att komma ut imorgon, alltså avsnitt 12.
Tack Tilde för att du låter mig prata om de som är viktigt för mig..

 
Tanken är självklart att jag ska skriva ner tankar och mina känslor kring dessa avsnitt – men för mig har det handlat om bristande sinnesro. När jag skriver mina texter här i bloggen så vill jag vara ”närvarande” till fullo. Jag har inte funnit den de senaste veckorna. Jag har en dröm och en plan som inte skridit till verket än – och det är att inte bara ha mina texter nedskrivna här i bloggen eller på andra sociala medier utan jag vill skriva bok. Det som först står på listan dock är att jag ska ha egna föreläsningar! Jag vill upp där på scenen och berätta min historia. Inte endast för att sätta mig själv på kartan – utan för att kunna sprida kunskap. Avdramatisera och minska den skamkänsla som är starkt förknippad med dem ämnen som jag pratar om. Det är bland annat om den lägre samhällsklassen, psykisk ohälsa, missbruk och traumatiska händelser.

Jag vill ge inspiration till livskvalité! Få människor till att inte bara överleva var dag utan ge hopp om karriär och hälsa. Jag vill skapa medvetenhet för olika livsöden, till olika bakrunder. Detta genom att vara en medmänniska, där och då på scen, som varje dag jag lever.


 Om du endast kommer att lyssna på ett eller två avsnitt utav Babbel på Banérgatan – se då till att lyssna på morgondagens avsnitt samt avsnitt 6! 

Varför? För att se hur långt man kan komma så länge man inte ger upp. För att få en insikt i andras liv och få perspektiv på saker och ting. För att få en tacksamhet för att få leva ännu en dag till.  

Jag lovar dock att jag är inte klar här. Detta är heller inte ens en bråkdel utav vad jag har att dela med mig utav. Oavsett om du kommer från ”liknande” förhållanden eller om du kommer från raka motsatsen – kom ihåg, ge kärlek till dina medmänniskor,  även om de så än är ett litet ynka leende. Det kan vara avgörande.

Mina kära läsare, detta är en del av varför jag vill nå ut till människor via mina sociala medier. Samtidigt som jag visar min passion för foto, resor, härligt pepptalk om selflove och snygga outfits. Med andra ord; Passion i kombination av storslagna visioner och mål... All kärlek, Jamie