Modette

GIRLS NIGHT AND SERIOUS GIRL TALK
I fredags efter jobbet mötte jag upp världens finaste Nicolina och tillsammans åkte vi iväg för att ha middag med tjejerna på bilderna ovan. Fina Elin hade styrt upp en pastakväll utan dess like, där pastasåsen hade kokat i hela 6(!?) timmar och smakade himmel! Fantastiskt sällskap av ett gäng tjejer, som den gemensamma nämnaren är älskade Tuva, som bjöd in alla oss på hennes födelsedagsfirande. Det var där och då vi bestämde oss för helgens pastakväll (och där och då ovan bilder togs) då kameran lämnades hemma denna gång. 
Alla så otroligt olika, men ändå så lika. Det skapar magi på något sätt när man kan sitta i flera timmar och bara samtala om livet, känna den närvarande kärleken, trotts att vi inte alla är super nära och lämna kvällen med inspiration och tacksamhet för kommande dagar i livet. För det var just det som hände för min del. Så genuint härliga, peppiga och bara så bra tjejer. Tack snälla! Girls who support girls is a true superpower. 
_______________________________

Livet har ju inte alltid bestått av grymma tjejkvällar, härliga middagar och peppiga hurra-rop. Jag vill absolut inte dra ner det positiva inlägget i någon negativ klang, men jag vill vara realistisk till er som läser min blogg. 
Till den som kanske kan känna, till och med lite ångest över att ens egna fredagar inte ser ut så. Till dig vill jag säga; Jag har själv vart där. Jag är till och med där fortfarande, med jämna mellanrum. Ensamheten är bland min största fiende. Det jag dock påminner mig om och kanske viktigare är; att jag väljer att göra någonting åt den - att förändra den. 

Jag upplever att jag mest haft killkompisar tidigare, för att jag kände att jag inte riktigt passade in. Jag har blivit utsatt och mobbad när jag var yngre (främst av tjejer, men en hel del slag från en och en annan dude också), jag har blivit spottad på och dragen i håret. Jag har fått utstå utstöttning och känt mig bortvald, fler gånger än jag kan räkna till. Under mina "uppväxt" år, har jag, som så många andra, upplevt att just tjejer i grupp är jobbigt och ångestframkallande. Svek, bullshit och pajkastning har tyvärr vart en stor del av livet.. 
 
Men inte nu längre. 
 
Jag har börjat förstå innebörden med att "ta kontrollen" över sitt liv. Det gäller inte bara när det kommer till jobb, vart man ska bo och vad man ska äta till middag ikväll. Utan detta gäller nästan främst med vilka personer man omger sig med. Vilka som finns runt om en i både solsken och regn. Det som skiljer sig nu, med hur mitt liv har varit tidigare är att jag inte bara "väljer att infinna mig" i en relation. Jag väljer aktivt med vilka jag spenderar min tid med. Jag investerar i relationerna, istället för att bara existera. De underbara människor som jag har lyckan att få ha som vänner, är jag så tacksam för att ha. De får mig att må bra, de får mig att växa och får mig att känna mig som mitt bästa jag <3 

Det mina läsare - är nyckeln till ett mer berikat och glädjefyllt sällskapsliv och glada vänrelationer.
Och alla fredagar är inte lika magiska. Det är också okej. Vi behöver ibland bara vara hemma och läsa en bok ibland också. Eller bara att ladda batterierna helt själva. Kom ihåg det. 
Stor kram, Jamie
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress