Modette

Photoshoot w/ Elsa & Rose Swimwear
 


 

 

Bikini; Elsa & Rose | Foto: Ella Ozolins-Carlson
 
Måndag & Juni månad är här! Wow. Vi har haft en sådan pang start på sommaren och jag hoppas verkligen att vädret  håller i sig! Klimatet jag älskar får gärna stanna - sol, sol och lite mer sol! 
_______________________

Om det var någon som inte listade ut vad fotograferingen handlade om förra veckan, så så kommer svaret här; 
Jag hade en photoshoot w/ Elsa & Rose Swimwear. Grundaren Fei och jag har haft kontakt via sociala medier i flera år och ÄNTLIGEN fick vi träffas irl. Hon bor nämligen i LA och är hemma på besök och ville samtidigt få till ett fototillfälle. Tillsammans med fotomodellen Isabelle Cohen och fotografen Mathilda Tennysdotter tog vi oss ut på Djurgården i torsdagsförmiddag för en plåtning. Ovan bilder är från min resa förra året på Zakynthos där min bästa vän knäppte dessa bilder och där jag bär märkets bikini. För riktigt så härligt har vi det inte i Stockholm nämligen ;) 

Jag blev oerhört glad när jag fick förfrågan utav Fei. Hon kontaktade mig och sa: "Jag totalälskar det du står för med hälsosamma kroppar och skulle gärna vilja göra en feature om dig på @elsaandrose med lite bilder!" 
Jag tvekade inte en sekund utan svarade glatt; SJÄLVKLART! Jag tvekade inte - just på grund utav att kan jag sprida ett gott budskap till fler tjejer/kvinnor/människor där ute, så let me bring it. Däremot så efter mitt snabba svar så kom tankarna. De där jäkla tankarna om "jag har ju en annorlunda kropp sedan sist jag stod i bikini", (Vilket gäller även ovan bilder från förra året exemplevis), "Jag har ju gått upp i vikt & tänk vad folk ska tänka när jag bara för några få år sedan var jätte tränad och fit?" och tusen andra tankar som kom. Jag blev nervös, men tvekade fortfarande inte. ALLT som "skrämmer mig" och får mig att tänka i negavtivt klingande banor - och har en GOD mening - Det ska jag ta mig an! De ligger utanför comfort zonen. Det är lite nervöst och tänka på vad alla andra ska tänka. Men sanningen är den. Spelar det någon roll? 
 
Nej. Sagt och gjort, stod jag fast vid mitt beslut. Min kropp må ha ändrats. Och det kan jag skriva under på att den säkerligen kommer göras ett par hundra gånger till om jag lever länge. Det är inte Där mitt Värde som människa sitter. Jag är fortfarande samma själ & människa under plus-minus-noll kilorna. Samma lika gäller dig, oavsett om det gäller viktuppgång/-nedgång, mamma-kilon, eller medfödd storlek. Vi vet ju det här? Varför är vi då så tuffa mot oss själva?

Jag kan ärligt tala om att nervositeten fanns inte kvar där längre, kvällen innan plåtning. Jag var i ro med mig själv för första gången helt och hållet inför en fotografering. Torsdagen kom & jag har aldrig någonsin i hela mitt liv - känt mig bekväm. Jag visste att det inte kommer att retusheras bort någon valk, kroppen kommer vara "out there" - precis som den är. MEN stödet bakom kameran av både fotograf & från grundaren av företaget som hejjaropar för kvinnlig power när jag & fantastiska Isabelle står och plåtas är något jag aldrig upplevt! Bildreultatet kommer jag att dela med mig utav här i bloggen. De kommer sedan när jag mottagit resultaten. Vill ni kika lite nu på behind the scene, så har jag i min Insta profil gjort en "Highlight" som heter Elsa & Rose. Annars så finns jag och Isabelle från plåtningen uppe på deras Instagram (den hittar du här). Det här långa inlägget är dock viktigare än själva resultatet. Jag vill lyfta fram kvinnlig entreprenörsskap, jag vill lyfta fram hur coolt det är att ett företag tänker utanför normen, systraskapet som skapas mellan fantastiska kvinnor, rädslor som håller oss tillbaka är något vi ska pusha över mållinjen och förvandla till drivkraft. Ännu viktigare; Komma ihåg att du är freakn amazing oavsett hur du ser ut. Det är hur du MÅR som är det viktiga! En mening som sagts miljontals gånger och behövs sägas ända fram tills man förstår innebörden och släpper de hårt skavande kraven på en själv. 
 
Tack Fei för äran att bli kallad "rolemodel" i din Instastory. Det är en utav de finaste komplimangerna jag har fått i livet. Jag. En förebild. Wow. Jag vill också tala om tacksamheten jag kände för lunchen, vårt samtal om de djupa ämnena som berör oss båda och för att du tror på mig. Jag tror på dig. Du är fantastisk! xo, Jamie
Therese - psykiskt sjuk, men ändå mest som alla andra

Du är så fantastisk som gör sånt här <3

Svar: Tack snälla du! <3 Jag hoppas innerligt att det kan vara bra för någon där ute i alla fall. Och att tala om hur hela tankeprocessen går till och inte bara "Jippie" om det faktiskt inte är så. Ändå helt magiskt att kunna få göra det man älskar och förhoppningsvis kan inspirera andra till att göra detsamma (trotts rädslor eller annat)! <3
Jamie Sallmén

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress